Täydellistä pipon mallia on metsästetty äidilleni, urakalla ja kauan. Marraskuussa selasin äitini kanssa pinon käsityölehtiä (olin etukäteen etsinyt ne lehdet, joissa on pipo-ohjeita) ja löysimme pipon, joka saattaisi olla hyvä hänelle. Tarvikkeet ostin ajoissa, mutta pipo ei ehtinyt joulupakettiin, kuten tarkoitus oli ollut. Mutta kai tässäkin pitää paikkaansa se vanha ja kulunut sanonta, vaikkakin modattuna: "Parempi myöhään, kuin ei silloinkaan!"

Kuva on taas heikkolaatuinen, sisällä hämärässä hyvän kuvan ottaminen minun kamerallani  ei todellakaan ole helppo homma. Tulisipa auringonpaistetta ja kunnolla! Olisi helpompaa käsityörintamallakin...

Ohjeen pipoon löysimme Novita 2008 / talvi lehdestä. Ohjeessa oli käytetty Novitan Mambo -lankaa, mutta koska sitä ei ole enää saatavilla, ostin toista paksua lankaa Susulta. Lanka oli Schachenmay:n Boston ( 70 % polyakrylia ja 30 % villaa ). Lankaa kului melkein kaksi kerää, yhdessä kerässä lankaa oli 50 grammaa. Neuloin pipon kaitaleen Addin pyöröillä, 6,00 mm ja 60 cm. Viimeisen kerroksen, jossa kaitaleen silmukat noukittiin kaitaleen reunasta, tein Prymin bambusukkapuikoilla, koko 6,00 mm.

Ohjeen mukaan olisi pitänyt tehdä 6 mallikertaa, jolloin kaitaleen pituuden olisi pitänyt olla 50 cm. Minun tekeleeni pituus oli suunnilleen sama jo 4 mallikerran jälkeen, joten päätin sen olevan sopivan pituinen siinä vaiheessa.

Vein pipon tänään äidilleni ja hän sanoi tykkäävänsä siitä! Huoh! Nyt sitten seuraan tilannetta silmä tarkkana, eli käyttääkö hän pipoa muuallakin kuin vain puuvajassa...

Bloggerin blogeihin kommentoiminen on ollut viime aikoina aika vaikeaa. Joihinkin harvoihin olen onnistunut jättämään kommentin, mutta suurimpaan osaan en saa kommentoitua. Pitäisiköhän jo luopua kokonaan yrityksistäkin? Tuntuu turhauttavalta, kun useista yrityksistä huolimatta ei onnistu! Onko muilla samanlaisia kokemuksia? Tai jotakin vinkkiä, miten ongelman saisi selätettyä?