Voitin jokin aika sitten Texun tekeleissä arpajaisissa. Voitossa oli mukana uutta Novitan Puro Batik lankaa kolme kerää. Päätin tehdä langasta heti jotain, onhan se todella ihanan tuntuinen kädessä.

Ohje tähän huiviin löytyi uusimmasta Novita lehdestä eli 2010 / 1. Muokkasin kuitenkin ohjetta hieman enemmän itselleni sopivaksi. Ohjeessa oli luotu 29 silmukkaa ja huivin leveys oli 14 cm sekä pituus yli 3 metriä. Mietin asiaa ja tulin siihen tulokseen, että haluan itse hieman leveämmän huivin sekä lyhyemmän. Minun huivissani on silmukoita 45 ja pituutta sen verran, mitä kahdesta kerästä tuli. En viitsinyt mitata huivia, mutta tykkään kyllä pituudesta, on sopiva.

Lankana oli Novitan uusi Puro Batik, 100%% akryylia. puikkoina olivat pitkät puikot kokoa 4,00 mm. Lanka oli todella miellyttävää neuloa, tykkäsin kovasti.

Tässä kuvassa näkyy hyvin mallineule, joka on todella yksinkertainen. Huivi on sileää neuletta, oikein oikealla ja nurin nurjalla. Päättelykerroksella on tiputettu silmukoita, ja sillä tavoin saadaan huiviin "pitsikuvio". Tämän kuvan värit vaan ovat hieman väärät, huivissa ei ole harmaata, vaan ennemminkin beigeä väriä. Melko varmaan tulen tekemään vielä jonkun muunkin huivin tällä tavoin.

Tänään olimme Jossun synttäreillä. Olen syönyt tänään niin paljon ihanan makuisia kakkuja, että oli aivan pakko käydä lenkillä! Kiitos Jossu, oli todella mukava iltapäivä! (Ja odotan kovasti, että näemme maalatun huivin...)

En ole dieetillä tai millään pakkoliikunta linjalla. Mutta yritän aloittaa taas uudelleen lenkkeilyn ja ulkoilun. Se auttaa nukkumiseen ja yleiseen vireyteen sen verran paljon, että kannattaa kyllä. Ja onneksi on tulossa kesä, tulee lämmintä ja valoisaa...