Aloitin heinäkuun alussa tekemään Alminasta kesäkassia. jonkin matkaa neulottuani tulin siihen tulokseen, etten haluakaan sellaista kassia tai laukkua. Mutta voisin haluta topin, joka on tehty Alminasta. Joten, kassintekele menee purkuun (Mari The Purkumestari) ja aloitan tekemään toppia. Huom. Virkattua. Saa nähdä, miten ohjeen lukeminen onnistuu. Onneksi meillä on Teematapaaminen ensi torstaina Salon Kädentaitajien kanssa. jos tulee ongelmia ohjeen kanssa, niin sieltä saa apua varmasti!

Kesäkassin suunnitelman muuttaminen topiksi muuttaa hieman lankojen värien määriä, jouduin pikkaisen päivittämään Almina-varastoani. Tässä vaiheessa vain 2 kerällä. Pojan jalkapallo tarvitsee myös hyvän verkkopallopussin, parkkipaikoilla pallon kuljetus aika riskialtista puuhaa, kun pallo karkaa ja autoja kulkee joka suuntaan. Puuvillalangan voi pestä 60 asteessa, joten ajattelin tehdä myös sen tästä langasta. Väreistä pitää keskustella vielä Pojan kanssa. Itse en uskalla edes arvailla värisävyjä, kun on tästä sällistä kyse.

Mistä muuten saadaan aste-merkki näppäimistöltä? Kun ei mun näppäimistös ainakaan näy mitään semmost.

Olen haavellut Parsintatatista. Tänään näin sellaisen lankakaupassa Anjalinilla. Se ei ollut myytävä versio vaan Susun oma tatti. Mulla on nääs suunnitelma kaikkien näiden sukkien varalle, mitä olen tehnyt... (ainakin niiden, jotka jäävät kotiin), voisin opetella parsimaan. Parsimaan silleen kauniisti, että sitä voisi sanoa vaikka sukanpohjakirjonnaksi. Ilmeisesti tämän sukkamanian toinen vaihe on nyt alkamassa... ja kirjontaa kun en ole pahemmin harrastanut, niin voisin harjoitella sitä sukanpohjassa.

Ja pitäähän blogia päivittäessä olla edes joskus jotain kuvantynkääkin, eiks vaa?

1247757762_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämmöinen erittäin talvinen asuste, kaulahuivi. Tehty jostakin villasekoitelangasta, en muista mistä. Löysin kaapista ja päättelin. Varmaan jäänyt juuri päättelyn takia kaappiin, se kun vaatii joskus aika paljon voimia. Tuntuu aika pehmeältä ja mukavalta iholla, eli tulee varmaan jopa pidetttyäkin.

1247757811_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä kuvassa näkyy mallikerta, eli on neulottu ihan yksinkertaisesti oikeaa ja nurjaa vuorotellen niin, että tulee vinoraidat. Lanka on ihan puhtaanvalkoinen, luonnonvalkoinen voisi olla kivempi. Mietin jopa Kool Aidilla värjäämistä. Miten mahtaisi toimia tällaisella sekoitelangalla? Asian voisi kyllä selvittää kokeilemalla. Ja tappiot eivät olisi kovinkaan suuret.

Nyt pitää mennä taas tikuttelemaan sukkia. Pojalla on ensi tiistaina synttärit ja ajattelin siihen mennessä saada oranssit sukat valmiiksi. Hänellä kyllä on tällä hetkellä tilauksessa vaikka mitä, joten pitää varmaan aloittaa joululahjatkin aika pian.

Ja sukkaa tikutellessa voi suunnitella, mitä leipoa synttäreille.Tykkään leipomisesta ja jos vieraat tykkäävät vielä leipomuksista, niin päivä on täydellinen.

PS. Kiitos Susu, kun kerroit että minulla oli blogissa se Enkeli-linkki väärin. Se oli niin hauska juttu, että piti heti korjata!