Ennen Lappajärvelle menoa katsoin netistä, että ainakin yksi lankakauppa siellä on. Surukseni jouduin huomaamaan, että ehkä joskus oli, mutta eipä ole enää. Eli, eipä sitten tarvinnut edes "käydä vieraissa", kun mahdollisuutta ei ollut.

Samaten tarkistelin Lankatalo Tapion Kaupan osoitteita ja aukioloaikoja. Huomasin heti, että Juhannus ja sunnuntaipäivät matkanteossa estävät tällä erää vierailun Päntäneellä. Mutta jotakin muuta huomasin kyllä... Eli paperinaru, jota Tapiolla on myynnissä, valmistetaan juuri Lappajärvellä. Joten aivan pakkohan oli sitten käydä Lappajärven värjäämössä. Varsinkin, kun Jossu sai minut uskomaan Kädentaitajien Fiskarssin reissulla, että pystyn itsekin tekemään paperinarusta hatun. Minä kun ihastuin siellä torilla kauniiseen hattuun, mitä en raaskinnut ostaa.

Jotenka..... Katsokaa ja kauhistelkaa:

1245654055_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tuosta mustasta ja beigestä aion tehdä hatun (älkää vain kysykö, miten). Virkkaamalla?

Punaisesta ja valkoisesta tarkoituksena on tehdä palloja ja niistä jonkinlainen mobile, vaikkapa joulukoristeeksi. Tämä "pallomobilen" teko-ohjekin on hieman vielä hakusessa, mutta sellaisen aion joko löytää tai tekaista ( melkoisen määrätietoiselta vaikutan ainakin tässä vaiheessa ). Ehkä pienen ilmapallon päälle liimattua narua ja sitten poksautetaan ilmapallo? Ideoita saa kertoa aivan vapaasti, otan kaikki vinkit innolla vastaan!

Ja pitihän sitä vielä sitten pikkaisen enemmänkin. Kun ikinä ei tiedä, miten kauan menee seuraavaan Lappajärven visiittiin.

1245654143_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tuo paksumpi musta sekä beige ovat tarkotiettuja kukkasiin. Kunnon kesähatussa pitää olla kukkia! Olen usein nähnyt paperinarusta tehtyjä kukkia, mutta itse en ole moisia ikinä värkännyt.

Nuo kaksi paperinarukerää tulivat sitten jo mukaan varmaan siksi, kun euron hinta per kerä tuntui NIIN hyvältä! Susukin tietää, että tuolla hintaa en pahemmin pysty mitään vastustamaan!

By The Way, olen ihan koukussa näiden linkkien laittamsieen, kuten varmaan huomattu on. Tekstistä tulee niin ihkun kirjavaa, kun on pikkaisen linkkejä joukossa (minun tapauksessani aika paljon...).

1245654098_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja pitihän sieltä ostaa yksi kerä sukkalankaakin, ettei reissulangat vaan pääsisi loppumaan. Mieli teki ostaa joka väriä, mutta urheana tyttönä jätin ne muut värit hyllyyn. Huomatkaa, että sukkalangan värit stemmaavat aikast hyvin tulevan kesähatun väreihin. Eli kylmiä kesäjuhlia odotellaan ja kovasti!

Ja paperinaru -kurssia odotellaan myös! Mahtaisikohan Salon Kansalaisopisto järjestää jonkun näihin minun naruihini sopivan kurssin? Tarttisin kyllä muutaman muunkin kurssin... Eli syksyä odotellessa!