Keväisin innostun aina ompelusta. Jos ei muuten, niin ainakin ajatuksen tasolla. Mikään hyvä en ole ompelemaan, mutta aika ajoin yritys on sitäkin kovempaa...

Nyt olen ajatellut, että pitäisi näiden kahden kirjan avulla ommella parit housut aluksi. Ja katsoa sen jälkeen jatkoa. Jo pari iltaa on mennyt kivasti, kun olen selaillut kirjoja ja etsinyt sopivia malleja. Käytännöllisiä ja helppoja toteuttaa.

Pakastimen vieressä käytävässä meillä on kasa, johon pinotaan rikkinäisiä ja korjauksen tarpeessa olevia vaatteita. Poikakin on jo oppinut tipauttamaan siihen vaatteita, joille  "jottan tarttis tehrä", kuten presidentti Mauno Koivistokin sanoi! Eli, pitäisikö aloittaa ompeleminen niistä?

Tänään on ainakin pyykinpesua menossa, meidän kahden hengen taloudessa tulee pyykkiä sen verran mahdottoman paljon, että moni useamman lapsen vanhempi ei sitä varmaan edes uskoisi. Jos meidän perheen jäsenien lukumäärä tuplaantuisi, niin saattaisimme tarvita toisen pesukoneen.

Eilen illalla kävin Pojan kanssa äitini luona. Siivoilimme Mammukan kanssa yhden vaatekaapin ja sain sieltä muutaman kivan pöytäliinan. Pari niistä menee ihan sellaisenaan pöytäliina käyttöön, mutta pari on tarkoitus käyttää ihan ompelemiseen materiaaliksi. Suunnitelmia riittää, toteutus vain hieman mättää taasen...

Ehkä kuitenkin tänään se tärkein on Pojan opettajan joululahjasukat. Parempi myöhään kuin ei silloinkaan...