Samalle Neidille, jolle tein ne Sateenkaarisukat, tein myös nämä keltaiset pitsisukat. Hänen lempivärinsä on keltainen.

Malli on Pirkka -lehdessä joskus ollut ohje muunneltuna oikean kokoiseksi. Lanka on Novitan 7 Veljestä ja puikot olivat tavalliset metalliset 3,50 mm:n sukkapuikot. Sukkien koko on 35.

Poika on lähdössä ystäväperheen luo Kiskoon viettämään Uutta Vuotta. Siellä ei kyllä ole sähköjä vieläkään, ovat olleet ilman sähköä jo kohta viisi vuorokautta. He lämmittävät puilla ja kantavat veden. Poikaa ei sähkön puuttuminen tunnu haittaavan, oli sitä mieltä, että haluaa siltikin mennä. Ehkä tämä on opettaivainenkin juttu, näkee ainakin, miten pärjätään ilman sähköä ja varsinkin elektroniikkaa ja tietotekniikkaa.

Mutta, on tämä ollut kaiken kaikkiaan ikimuistoinen joulu. Ei olisi etukäteen voinut edes uskoa, että sähköt voivat olla tältä alueelta näin kauan poissa. Meiltä ne olivat poissa vain sen reilun 12 tuntia Tapaninpäivänä, onneksi. Mutta myötätuntoni on kaikkien niiden puolella, jotka taistelevat näiden ongelmien kanssa tälläkin hetkellä. Tämän jälkeen sitä osaa arvostaa taas asioita, joita on pitänyt itsestäänselvyytenä. Ehkä tässä kaikessa on myös se positiivinen ja opettavainen puolikin?