Ihana tällainen rauhallinen päivä, ei pakko mennä minnekään. Ei edes ruokakauppaan! Ennakoin alkuviikosta ja kaapit ovat pullellaan ruokaa. Saa rauhassa väkertää ruokaa ja käsitöitä poikaa koulusta kotiin odotellessa.

Tänään hänen pitäisi kuvata noita mun tekemiä käsitöitä lisää, joten voidaan vaatimattomasti sanoa, että "Sukkaa pukkaa" ja oikein reilusti taas kohta pian.

Ilmeiseti poikakin kaipaa vaihtelua elämään, haluaisi ottaa kuvia myös keskeneräisistä töistä. Sekä Blogikoirasta. Susulla kun on Tassu Blogikissana, niin meilläkin pitää olla Blogikoira! Siihen tehtävään on nyt "hankittu" äitini perhoskoira Tico. Eli koiran kuvia on luvassa myöhemmin.

Tämä minun kuvaajani on todella innokas tästä hommasta, kuten allaolevista sukista selviää....

Ovat ihan kauniit ja käyttämättömät sukat, ei siinä mitään. Mutta kun näitä sukkia kuvattiin, niin tarkoituksena ei ollut kuvata kaupasta ostettuja sukkia. Eli selvisi tässä yksi erittäin mielenkiintoinenkin asia: "Sukkiin hurahtaneen äidin poika ei erota toisistaan kaupasta ostettuja sukkia itsetehdyistä." Kun sanoin, että en ole tehnyt niitä itse, hän oli todella hämmästynyt, ihmetteli, että miksi olen ostanut villasukkia????

Nämä sukat on tehty Novitan 7 veljestä langasta ja sukan koko on 45, ihan perussukat. Näiden oli tarkoitus mennä pojan kummisedälle lahjaksi. Poika antoi kummisedälle sukkalahjakortin jouluna, mutta sukat valmistuivat vasta tänä vuonna. Emme ole ehtineet niitä antamaan vielä hänelle.

Minun ensimmäiset pitsisukat! Löysin tarpeeksi helpon mallin (Pirkan neulesivuilta), jolla kokeilla. Lankana on Novitan 7 veljestä ja sukkien koko on 38/39. Sukat oli oikein kiva neuloa, joten tällä mallilla niitä tehdään vielä oikein paljon lisääkin!

Nämä sukat menivät äitini kaverille lahjaksi. Eivät kuulemma voi viedä kukkakauppiaalle kukkia, joten päätyivät sitten viemään pitsisukat! Tämä vanha roosa on aika kaunis väri tällaisiin sukkiin.

Susu innostui kanssa tästä mallista! Hän sovelsi mallin ohuemmalle langalle, joten nyt mäkin voin myöhemmin tehdä näitä ohuemmalla! Itse en oikein hallitse noiden ohjeiden muuntamisia sujuvasti. Nuo Anjalinilta löytyvät yksiväriset Stepit ovat mielestäni oikein kauniita. Ihastuin myös niihin kirjaviin Gjestalin Frosteihin (niihin, joita piti käydä katsomassa oikein kaupassa..). Varsinkin se vihreän kirjava oli oikein kaunis ja hintakin oli ihan kohtuullinen.

Nyt pitää mennä jatkamaan ruuanlaittoa! Selittele siinä sittten lapselle: Koko päivä kotona, äiti ei ehtinyt laittamaan ruokaa, piti tehdä sukkkaa (niitä kun on niin vähän), vähän sätätä netissä ja tehdä jopa kanavatyötäkin...