Ostin viime vuoden loppupuolella pöytäkynttilöitä Ikeasta. Kynttilöiden väri näytti kauniilta ja hinta erittäin sopusuhtaiselta. Ja eihän siinä tilanteessa tullut sitten mitään muuta mietittyä. Vaan ostaa paukautin kynttilöitä.

Jostain syystä kynttilä paloi erittäin epätasaisesti, sisällä taisi olla jo valmiiksi jonkin sortin reiän tapainen ja kynttilä vuosi "vuosi" sivusta. Ja siinähän meni uusi pöytäliinakin. Ja minä reippaana tyttönä kirjoitin sitten raklamaation, vastaanottajana Ikea. He pyysivät myös valokuvaa ja minä lähetin sellaisenkin. (Onneksi oli silloin kuvausintoa harmituksen lisäksi.)

Jonkin aikaa myöhemmin Ikeaasta soittivat. Kysyivät, miten olen kynttilöitä huoltanut ja hoitanut. Ja osaanko poltella kynttilää... Arvatkaa vaan, meinasko huumori loppua juuri siihen paikkaan? Olimme juuri ystäväni Kirsikan kanssa raahaamassa (nostaminen kuulostaa liian yksinkertaiselta) kuivuria pihalta sisälle. Olo oli muutenkin aika kiireinen ilman sitä soitoa. Ja kahviakin teki  mieli. Kovasti.

Ja minä siinä sitten yritin vastailla jonkun asiakaspalaute ihmisen kysymyksiin. Kerroin aika suoraan, että olen nelikymppinen ja osaan polttaa kynttilöitä. Siinä sitten vain selvisi, että Ikean kynttilöiden kanssa selviäminen ei olekaan NIIN helppoa. Niissä on nääs polttamis-, huolta- ja hoito-ohjeet paketin kyljessä. Epätoivoisena kerroin, että selviän Havin ja Kynttilä-Tuotteen kynttilöiden kanssa, niissä ei ole ilmennyt mitään ongelmia (vaikka niistä ei olekaan liimattuna kylkeen hoito- ja huolto-ohejita yms.).

Siinä vaiheessa puhelua sitten Ikean asiakaspalvelu kertoi, että heidän kynttilänsä saattavat olla juuri noiden yritysten tekemiä. Ja minähän kysyin heti, että Halikossako tehdään Ikean kynttilät? Puhelun jälkeen luin Ikean kynttilästä, jota en ole polttanut, että sen valmistusmaa on Vietnam. Hetti, kun minulla on aktiivinen päivä ja sopivasti aikaa, selvitän että tehdäänkö Havin sekä Kynttilä-Tuotteen kynttilöitä Vietnamissa...

Tulipa taas purettua agressioita sopivalla tavalla, väkivallattomasti. Nyt nukkumaan!

Edit 5.5.2011

Lisään tähän vielä ne ohjeet. Kynttilää kun olisi varmaan pitänyt veistellä myös. Myyvät varmaan hoitoa varten välinesettejäkin...