Aika hyvä fiilis, oli hyvä päivä.

Hyvä olo voi johtua joistakin tai kaikista seuraavista asioista...

  • Johtuuko tämä hyvä fiilis päiväisestä kauniista auringonpaisteesta?
  • Vaiko siitä, että sain kirjastosta varaamani kirjan tänään?
  • Uudesta käsityölehdestä, joka tuli tänään postin mukana?
  • Vaiko päätöksestä ommella itse kesävaatteita ensi kesäksi?
  • Tai KIP:pailusta mukavien ihmisten kanssa?

Johtui mistä vain, niin olo on loistava! Vaikka kuinka on loskaa tai mitä moskaa vain kaikki paikat täynnä, niin kesä tulee.

Siinä uudessa käsityölehdessä kyllä olivat vaatteet aika tyttömäisiä. Ilmeisesti vaaleanpunainen on IN, sitä on tungettu joka paikkaan...

Ja kirjaston kirja, jonka sain, on Joka tyypin kaavakirja. En ole ompelemisissa kovinkaan hyvä, mutta tarkoituksena on taas kerran kokeilla. Ja tuossa kirjassa tuntuvat ohjeet olevan aika yksityiskohtaisia. Ja tiedän erään, joka osaa tehdä mitä vain, Häneltä saan ehkä apua! Haluaisin tehdä housut tai kenties takin itselleni, ehkä paidankin?

Päivällä ahkerana tyyppinä jopa tein käsitöitä, eli päättelin sukat! Ihan itse. Soitin kyllä äidille ja sanoin, että tosi kurjaa hommaa. En sitten kuitenkaan jaksanut lähteä kahvittelemaan hänen luo yhden sukkaparin takia.

1238696609_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lankana on Viking Sportsragg ja sukkien koko on 38/39. Mallina on taas se sama Pirkan pitsisukka -malli, jolla olen jo useammat sukat tikutellut. Lanka ei olisi ihan riittänyt sukkapariin, joten sain Susulta vajaan kerän lankaa. Ja kun sain lankaa lisää, niin minähän fiksuna tyyppinä tein pidemmät varret sukkiin... Jolloin lanka loppui taas kesken! Joten siksi sukien kärjessä on hieman valkoista Novitan 7 Veljestä lankaa. Joinakin päivinä sitä meinaa ihan väkisin kaatua omaan fiksuuteensa, tämä langan riittäminen / loppuminen todisti taas kerran sen!

1238696716_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pikkuisen lähikuvaa langan väristä. Aika tyttömäinen on tämäkin.

Tarkoituksena on kyllä pistää elämä risaiseksi ja tehdä myös Kerttu-sukat. Teen ne heti, kun ehdin paneutumaan uuteen malliin.

Illalla olin KIP:pailemassa. Oli tosi mukavaa, ja paikalla oli "vierailevia tähtiäkin" Turusta! Oli oikein mukavaa. Toivottavasti käyvät useamminkin moikkaamassa meitä.

Ja sitten se yksi aivan ihana asia: Meidän kaupungista voi nyt ostaa niitä ihania Knit Picksin sukkapuikkoja ja virkkuukoukkuja! Niitä saa Anjalinilta. Mun on ihan pakko mainostaa, koska mun syntymäpäivä on tulossa, jeee... Sitä en kyllä tiedä, kuka mulle ostaisi synttärilahjan. Pitäisikö pitää oikein kahvikekkerit? Mut varmuuden vuoksi, että kaikki ainakin tietävät, mistä tykkään!

Se Jussi-sukka ongelma, joka mulla on ollut... Kysyin Novitalta asiaa, ja he vastaisivat. Aivan ihailtavan nopeaa asiakaspalvelua heillä! Ilmeisesti sukka on tuon mallinen. Mutta kirjoittivat, että nilkkaan voi neuloa joustinneuletta muutaman sentin, niin se ehkä auttaa asiaa, tulee istuvampi sukka. Aion nyt kokeilla sukkaa niin. Purkaan kantalapun ja teen joustimen nilkkaan. Katsotaan sitten ja kokeillaan. Kokeillaan, jos sopivan kokoinen jalka löytyy!

Ja yksi tärkeä juttu, joka oli eilen Iltalehdessä. Asia, joka pistää pikkuisen miettimään. Ainakin nyt, kun kaikesta yritetään säästää... Huomasin lehdessä tällaisen jutun: Halvin ruoka syötetään koululaisille jonka alla seuraava teksti: Vangit saavat nauttia lähes tuplasti kalliimpia aterioita kuin lapset. Vai oliko se Aprilli-pila? Voiko tuo juttu olla totta?

Nyt pitää mennä iltateelle ja tikutella pikkuisen sukkaa teeveen ääressä! Toivottavasti huominen päivä on yhtä hyvä kuin tämä torstaikin oli.