Torstain käsityökurssi oli todella hyvä! Sain ratkottua kohtuullisen hyvin kaikki käsitöihin liittyvät ongelmat, ja enempää en oikein olisi voinut edes odottaa. Oli oikein mukava käydä kurssilla, harmi kun en tajunnut aikaisemmin mennä sinne.

KIPpailu jäi kyllä väliin ja se harmittaa. Olisi ollut oikein kiva käydä sielläkin.

Ostin kukkapitsilaitteen vuodenvaihteessa Susulta Anjalinilta ja nyt sain neuvot senkin käyttämiseen. Teknisesti lahjakkana tyyppinä yritin kotona yksin niitä tappeja väärin päin, en minä tajunnut, että ovat toisesta päästä ohuempia...

1236427660_100_0241.jpg

 

Aion tehdä kaikista ikävistä langoista kukkia (vanhat karvaiset tekokuitulangat sekä Novitan Palma, joka ei todellakaan ole mulle helppoa neulottavaa). Eli teen vaaleanpunaisesta Palmasta kukan pohjan ja päälle laitan hieman jotain muuta punaista väriä piristeeksi. Meni syteen tai saveen värimaailmat sun muut, niin aion kuitenkin kokeilla ihan harjoituksen vuoksi. Jos saisin tästä vaikka siskontytölle oikein kivan ja hempeän torkkupeiton? Eli nyt teen tosi paljon kukkia. Ja kaikki punaiset jämät käytetään kukkiin!

1236427481_100_0229.jpg

Huovutettavaan Limasta tehtävään olkalaukkuun sain kanssa hyviä neuvoja. Itse olen miettinyt kassia todella paljon, enkä silti ole keksinyt, miten sitä jatkan. Nyt sitten tiedän. Ja kahden viikon päästä, kun seuraavaksi on taas kurssi, on kassi taatusti edistynyt reilusti. Lima langan sininen väri on oikein kaunis. Saattaa olla, että teen kassiin myös neulahuovuttamalla koristeita.

Myös kassillinen villasukkia olisi tuossa odottamassa päättelyä. Onneksi minulla on äiti, joka tekee mielellään sen työn. Eli kun tarjoudun imuroimaan ja tiputan kassin äidin syliin, niin kaupat on tehty! Sitä en tiedä, kuka voittaa ja kuka häviää, mutta mulle päättely on suoraan sanottuna työtä ja tuskaa.

Olen tehnyt noita perussukkia sekä pitsisukkia sillä yhdellä mallilla, Pirkan sivuilta. Nyt sain vinkin, että Kerttu-sukat voisivat olla myös aika kivat tehdä. ovat ainakin kauniin näköiset. Taidan seuraavaksi tehdä sellaiset. Pitää sitä kai jotain vaihtelua olla elämässä, muutakin kuin sukan väri???

1236427435_100_0223.jpg

Tämä aloitettu sukantekele on Aloe Vera langasta, jonka sain pojanltani joululahjaksi. Ettei äidin jalat kuivu. Neulon nyt puikoilla 2,5 ja varsi tuntuu aika löysältä, ehkä pitää vaihtaa kokoon 2 puikot?

Huomasin tänään päivällä, että aurinko lämmittää jo aika kivasti! Eli taitaa olla aika siirtyä ohuempiin sukkiin? (se kaunis vihreän kirjava Frost kai kutittaa jossakin alitajunnassa... ). Ja uusinta Modaa lukiessa tuli sellainen fiilis, että se maissilanka Poppari olisi varmaankin aika ihanaa kesätopissa... Tarjouksessakin... Jos teen itseni kanssa kauppaa, niin montako keskeneräistä pitää saada valmiiksi, ennen kuin on lupa mennä lankaostoksille? Ja pitääkö kaiken olla aina ensiksi valmista?

Äitini sanoi kerran aika hienosti, kun kerroin mitä kaikkea minulla on kesken: "Mutta eikö olisi aika hirveätä, jos ei olisi enää mitään kesken vaan kaikki olisi tehty valmiiksi? Mitä sitten tekisit?"

Kävin tänään myös kirjastossa. Hyvä, että jaksoin kantaa kaikki ne neulekirjat autoon... Jouduin jopa ostamaan kassin kirjastosta, koska eivät mahtuneet siihen, mikä minulla oli mukana. Upeita malleja, ihania kirjoja, niitä on ilo katsella! (varsinkin sukkia)

Toivottavasti saan huomenna jo valokuvia lisää tänne, tuntuu paljon mukavemmalta kirjoitella kun on kuvat töistä.