Poika täyttää ensi tiistaina 11-vuotta ja meillä on aloitettu synttärivalmistelut! Hieman on siivottu jo valmiiksi, kaupasta on ostettu leipomistarvikkeita ja suunnitelmia tehty oikein parina iltana.

Suunniteltu menu:

- Mansikkakakku kaupan pohjalla (noloa, kaupan on kuulemma pare ku ite tehty)

- Äidin tekemiä pipareita, kun ne vaan on niin hyviä! (kuulemma, onneksi osaa sitten jotain tehdä, vaikka täytekakun pohja onkin ongelma)

- Porkkanakakkua (tämän vuoden villikortti, meillä on uusi resepti ja kahta eri juustoa, kriisin ainekset ovat siis olemassa)

- Mokkaruutuja (niitä samalla vanhalla reseptillä tehtyjä, tämä on erään perhetutun toive, ilmeisesti näitä kuuluu saada ja usein)

- Herneitä ja vesimelonia (upeata huomata, että jokin terveellinenkin on suosittua)

- Ehkä suolaiseksi pellillinen pizzaa? (helppoa ja nopeaa, äiti tykkää noista kahdesta sanasta)

1248014244_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Näitä pipareita on helppo tehdä, tavallisesti aineet löytyvät aina kaapista ja sen lisäksi ne maistuvat hyviltä. Ensimmäisen satsin tein perjantai-lauantai välisenä yönä, yöllä on pikkaisen viileämpää, kun joutuu uunin laittamaan päälle. Toisen erän tein nyt tänään sunnuntaina. Eivät sitten ainakaan lopu kesken ja säilyväthän nämä jonkin aikaa.

Tänä iltana leivon hieman jotakin lisää. Ja Pojan synttärilahja on myös kesken vielä. Eli tekemistä riittää.

Nyt pitää käväistä katsomassa, miten Mammukan nurmikon leikkuu edistyy... Liisasin jälkikasvuni sinne joksikin aikaa hyödylliseen puuhasteluun Hymy