Huomenna menen pääsykokeisiin. Haen Turun AMK:hon muutamalle eri linjalle, liiketalous tradenomi on ensimmäisenä, kestävä kehitys toisena ja kolmantena tuotantotekniikka insinööri. Siinähän sitä on! En ole kunnolla valmistautunut pääsykokeisiin, lukemiset ovat olleet aika vähissä. Se ehkä on paras todiste siitä, etten oikein vieläkään tiedä oikeaa alaa. Tälläkin hetkellä tuntuu siltä, että ensimmäisenä hakemuksessa oli väärä opiskelupaikka, ehkä se nro kakkonen olisi ollut eniten minun juttuni.

Nyt kuitenkin aion mennä jokaiseen pääsykokeeseen. Jos vuoden kuluttua ei vielä ole työpaikkaa, niin tiedän ainakin paremmin, millaisia pääsykokeet ovat tällä vuosituhannella. Mutta kyllä elämä olisi helpompaa, jos olisi jotain töitä. Ei tarvitsisi miettiä monikulttuurisia viestintä laatukriteerejä. Ei ainakaan englanniksi!

Kun muut lukevat joko pääsykokeisiin tai nukkuvat, jotta ajatus kulkee seuraavana päivänä, voi ajan käyttää toisinkin... Vaalensin hiuksia, ajatttelin sen piristävän fiilistä! Niin ja katsoin kyllä papereista osoitteen, mihin olen huomenna menossa... Eli Blondi menossa pääsykokeisiin... jos en löydä oikeaan paikkaan, niin käyn syömässä jossakin mukavassa paikassa lounasta. (Toi oli vitsi, toivottavasti ainakin...)

KYH:iä on aloiteltu, sukkapari on tulossa. Huominen päivä menee Turussa, mutta kudin on mukana, joten ei siinä sen suurempaa hätää. Mahtaako kesken pääsykokeen tekemisen saada tikutella muutaman kerroksen sukkaa? Se voisi auttaa ajatuksen juoksua ja saada minut suoriutumaan paremmin niin viestinnästä kuin matematiikastakin.

PS. Hieman yli 20 vuotta sitten en kyllä jännittänyt pääsykokeita, ei tarvinnut edes vaalentaa hiuksia... Paikka oli sama, mutta ehkä ajatus kulki siihen aikaan sujuvammin.