Olen ostanut aika ajoin Susulta Schoeller+Stahlin Pantino lankaa, 60% puuvillaa ja 40%polyakryylia. Ensiksi ostin 6 kerää vaaleanpunaista sekä langalle sopivan virkkuukoukun ja unohdin pussin vaatehuoneeseen. Sitten ostin pikkaisen beigeä. Ja nyt viimeeksi Lankalauantaina ostin oranssia ja beigeä lisää. Kaikki olen ostanut niistä poistokoreista.

Alusta asti, niistä ensimmäisistä vaaleanpunaisista alkaen tarkoitus on ollut virkata jonkinlainen kassi tai laukku. Joten ei voi sanoa, että ostaisin lankaa muka ilman suunnitelmaa.

Virkun neuleblogissa näin sen kuuluisan ET-kassin, jonka ohje on ollut ET-lehdessä joskus. Siellä oli monia eri versioita kassista. Ohjeen olen jopa nähnyt äidilläni, jolle on aika ajoin tullut kyseinen lehti. Lehteä ei vain löytynyt mistään.

Kokeilin kepillä jäätä ja lähetin ET-lehden toimitukseen sähköpostia ja kysyin, että miten voisin ohjeen saada. He lähettivät minulle ohjeen sähköpostitse! Aivan uskomatonta asiaskaspalvelua!

1239907488_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tänään sain kassin virkattua valmiiksi. Luulen, että kassista oli tarkoitus tulla erinkokoinen, näin käy kun käyttää erilaista lankaa mitä ohjeessa. Eikä jaksa laiskana tehdä mallitilkkua... Mutta mitä siitä, tehdään seuraavasta pienempi!

Kuten kuvasta näkyy, niin vaaleanpunainen lanka loppui kesken. Käytin beigeä olkahihnan keskiosaan. Omasta mielestäni se ihan menettelee siinä kohtaa, vaikka olisikin ollu kiva tehdä yksivärinen laukku. Ehkä vielä hieman fiksaan kassia huomenna. Ja mietin, että olisiko vuori tällaisessa kassissa tarpeellinen.

1239907551_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja en virkannut kassia sillä alunperin ostamallani Addin virkkuukoukulla, vaan tällä uudella aarteellani, Knit Pro:lla! Missä välissä muuten Knit Pickseistä on tullut Prota??? Ostin kokeeksi yhden virkkuukoukun Susulta Anjalinilta viime viikolla. Siksi virkkaaminen nyt kai sujuukin niin hyvin. Virkkuukoukun koko on 3 / 3,5, eli koukun toinen pää on kokoa 3 ja toinen pää kokoa 3,5. Eli tämä kaksi kokoa per puikko on muuten siten kanssa ekologinen, logistinen ja vaikka millä tavoin hyvä juttu. Ja mä tykkään tästä koukusta kovasti!

Nyt taidan mennä virkkaamaan pieniä kukkia puuvillalangasta kummitytön kesälakkia varten. Sopivan pieni jämälankaprojekti, josta toivottavasti on iloa myös pikku-neidille. Yksinkertaisen ohjeen kukkiin kehitteli tämän iltaisella Käsityön virikekurssilla Jossu. Minä kun tarvitsen ohjeen joka asiaan. Kiitos Jossu!