Poika oli tehnyt koulussa Pääsiäisjuttuja. Onneksi, koska meillä ei olisi pahemmin edes ollut Pääsiäiskoristeita. Tuli muutossa viime syksynä laitettua rikkinäiset pois. Ja uusia ei ole tullut tehtyä eikä ostettua.

Tästä ovikranssista voi kuulemma ottaa munan pois ja sitten se ei enää ole pääsiäiskoriste. Hyvä idea! Tykkään tästä! Tätä varmaan pidetään ovessa tämä kevät ainakin!

Tässä taas on rairuoho ja sille koristeltu ruukku. Tykkään tästäkin! Poika ei ollut aivan niin innoissaan näistä kuin minä. Johtuukohan iästä?

Pitkäperjantai on mennyt rauhallisesti erilaisia tiskirättejä tikuttaen. Mitään en ole vieläkään päätellyt, eli pääteltävien kasa senkuin kasvaa vaan...

Olen selaillut aikani kuluksi myös käsityölehtiä ja miettinyt erilaisia ohjeita. En osaa oikein "luoda" ohjeita neuleita varten enkä edes kunnolla soveltaa ohjeita. Eräs ystäväni, joka Neuloo mopsien kanssa, suunnittelee myös ohjeet siinä samalla. Hän tekee aivan uskomattomia neuleita, en ymmärrä, miten joku osaa käyttää niin lahjakkaasti lankaa ja puikkoja. Ja kun häneltä kyselee mistä on ohjeen löytänyt, niin hän vastaa, että "katsoin hieman aluksi sellaista mallineuletta, mutta sitten tein lopun näin ja näin". Ja lopputulos on jotakin aivan uskomattoman hyvännäköistä. Kuten syyspuolella sellainen musta neulejakku, jossa oli pliseerattu helma. Se oli todella kaunis!

Ompelukoneen ostokin pyörii mielessä. Jossu lupautui tulemaan kanssani katsomaan, millaisia ompelukoneita on myynnissä. En uskalla mennä yksin ostamaan, kun en oikein tiedä, mitä milläkin koneella pystyy tekemään. Ajattelin lopultakin ottaa riskin ja ostaa sen koneen. Ei siihen nyt välttämättä niin varaakaan olisi, mutta jos ollaan pihisti ja tarkasti jonkin aikaa, niin saan sen kyllä maksettua. Ja ompelukoneesta on todella paljon hyötyä ja apua. Nyttenkin meillä on vino pino pojan rikkinäisiä vaatteita, suurimmassa osassa on saumat auki, joten ne on helppoa korjata. Heti, kun saan ostettua sen ompelukoneen, niin käyn kirjastossa katsomassa sitä Joka tyypin kaavakirjaa, siinä oli aika helppoja ohjeita, jos saisin tehtyä itsellenikin jotakin kivaa vaatetta.

On se vaan NIIN ihanaa, kun ihmisellä on ystäviä!

Huomenna on Lankalauantai ja Lankakaupassa on  superhyperale, eli siellä on varmaan pakko käydä poikkeamassa...

Lankalauantai on muuten osa pääsiäistä, mitä ei välttämättä aivan heti edes hoksaisi.

Nyt pitää mennä tikuttamaan lisää tiskirätei, ja Poika pääsee koneelle hetkeksi aikaa...