Ihan nostalginen olotila on ollut neuloessa tätä neuletta. Näitä samantyyppisiä huppu-kaulureita oli 80-luvulla, joten meillä mennään nyt "kasarimuodissa".

 

Se super yksinkertainen ohjekin tähän on olemassa, ilmeisesti jossakin tämän syksyn Käsityö lehdessä. Lanka on Sandnesin mini palettia. Puikot olivat Knit Pron pyöröt, kokoa 5,00 mm 60 cm. Silmukoita huppuun laitoin 120 ja sitten vaan neuloa porskutin sileää pyörönä, kunnes lanka loppui. Ei jää mitään hankalia jämäkeriäkään nurkkiin pyörimään. Aivan huippu teeveen katseluneule, ei tarvitse paljon muuta ajatella, kuin kanavan vaihtoa.

Saattaa olla, että teen itselleni toisenkin tällaisen hupun. Cacao -lanka, mistä Susukin teki hupun, kiinnostaa kovasti. Sen ohje oli syksyisessä Modassa (taisi olla samat 120 s, oikeaa pyörönä ja vitosen puikot + jonkinlainen "tamppi"). Siitä tulee aivan ihanan pehmeä ja lämmin huppu, koska siinä on alpakkaa. Lankakauppaan on kuulemma tulossa jokin turkoosin sävy, ja uskon että se on juuri minun värini. Kuka odottaa mitäkin, minä turkoosia alpakkaa...

Samaten suunnitelmissa on Pojalle uudet sukat, sellaiset missä on merinoa. Luin jo sähköpostitse tulleesta TeeTeen Työpaja kirjeestä kyseisestä langasta. Merinon pitäisi auttaa monenlaiseen ongelmaan ja asiaan, ja sitä suositellaana aisti-yliherkille lapsille. En tiedä, onko meillä kyseistä ongelmaa, mutta aion silti kokeilla. Voin kokeilla vaikka mitä sukka-systeemejä samalla kun lapselleni tehdään tutkimuksia. Eivät lopu ainakaan sukat kesken... Ja onhan merino aivan ihanaa langassa! Ja jos sattuu auttamaan vielä johonkin oikeaan ongelmaan siinä sivussa, niin ihan OK juttu.

PS. Sen TeeTeen Työpaja -kirjeen voi tialta kuka tahansa itselleen sähköpostiinsa ilmaiseksi. Siinä on tavallisesti jokin tosi mukava ohje, jonka voi toteuttaa TeeTeen langoista. Samaten TeeTeen sivuilta löytyy kivoja neuleohjeitakin, kannattaa käydä katsomassa.