Ystäväni pyysi tekemään pitsisukat tyttärelleen ja antoi vaaleansinisen langan jo alkukesällä. Sukulaismiesten Seiskaveikka -sukat ovat vain olleet jatkuvasti etusijalla enkä ole näitä ehtinyt tekemään. Nyt kuitenkin päätin, että pakko saada vaihtelua ja tein nämä aikaisemmin luvatut sukat.

1249155164_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sukat on tehty sillä jo tutuksi käyneellä Pirkka -lehden ohjeella. Lankana on Novitan Nalle ja puikkoina olivat Knit Pro sukkapuikot kokoa 3,00 mm. Sukat ovat kokoa 38. Knit Pro tai Knit Picksin puikkoja saa Salossa ostaa Anjalinilta Susulta. Ensi viikon kauppa on suljettu, mutta sen jälkeen taas auki. Susu tilaa sukkapuikkoja eri kokoja lisää aivan lähiaikoina. Minulle on tulossa koko sukkapuikkosetti, jossa ovat myös ne kauan odotetut "välikoot", jotka minulta puuttuvat... Niitä olisi kaivattu usein!

Nalle tuntuu mukavalta langalta tehdä sukkia, varsinkin paksumman 7 Veljeksen jälkeen. Ohje on tehty 7 Veljestä langalle, mutta olen muokannut sen sopivaksi tälle langan paksuudelle. Eli olen pikkuisen "venyttänyt" kuviota. Silmukoita sukissa on 56 yhteensä eli 14 silmukkaa puikolla. Tämä Nalle lanka on "vanhaa" Novitan tuotantoa, eli langassa ei ole mitään öljyjä sun muita.

Tikuttelen sukkia tasaisen tappavaan tahtiin, mutta mitään kovin erikoista en varmaan seuraavina viikkoina saa aikaiseksi. Käydessämme Kemissä muutama päivä sitten vuokrasin asunnon, täältä kotikulmilta kylläkin, mutta tuon matkan aikana Silmänisku

Eli muuttoa pukkaa ja siinähän sitä puuhaa riittää. Koska tavaraa on paljon ja tuleva asunto on hieman pienempi, niin tämä asia pitää hoitaa kunnolla ja harkiten. Kävin varaamassa jo kirpputoripöydän tänään. Tarkoituksena on myydä kaikki pienet Pojan vaatteet, kaikki turha tavara. Ettei niitä muuteta turhaan! Tässä saadaan tila riittämään ja ehkä jopa hieman "ylimääräistä", joten omasta mielestäni ihan hyvä idea.

Nyt pitää mennä kurkkaamaan uuniin, jotta herkut eivät pala. Uunijuustoa eli Sonnintöyssyä odottelen uunista iltapalaksi. Namia Kieli ulkona